Sıcak çayın, özellikle hassas bölgelerde kansere yol açabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 70 dereceyi aşan içeceklerin kanserojen olabileceğini belirtti. Bu alışkanlık, yemek borusunda kansere yol açan hücresel hasar riskini artıyor.
Araştırmalar, günde 700 ml’den fazla ve 60 derecenin üzerinde sıcak çay tüketenlerde yemek borusu kanseri riskinin arttığını gösteriyor. Bunun nedeni, yüksek sıcaklığın yemek borusundaki hücrelerde hasara yol açması ve zamanla kanserli hücre oluşumunu tetiklemesidir.
Uzmanlar, aşırı sıcak çayın zamanla kansere neden olabileceğini ve riskleri azaltmak için çayın 60 dereceye soğumasını beklemek gerektiğini vurguluyorlar.
GENEL
22 Aralık 2024SPOR
13 saat önceFOTO GALERİ
13 saat önceFOTO GALERİ
2 gün önceGENEL
3 gün önceCOĞRAFYA
3 gün önceBİLİM
3 gün önceGÜNDEM
3 gün önce