DOLAR 35,2068 0.3%
EURO 36,7672 0.92%
ALTIN 2.968,331,32
BITCOIN 3405537-1.69777%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Çayı Yanlış İçmek Hayati Risk Taşıyor

Çayı Yanlış İçmek Hayati Risk Taşıyor

Çayın sıcaklığı 60 derecenin üzerinde olmaması mı lazım?

ABONE OL
Aralık 3, 2024 08:36
Çayı Yanlış İçmek Hayati Risk Taşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sıcak çayın, özellikle hassas bölgelerde kansere yol açabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 70 dereceyi aşan içeceklerin kanserojen olabileceğini belirtti. Bu alışkanlık, yemek borusunda kansere yol açan hücresel hasar riskini artıyor.

Araştırmalar, günde 700 ml’den fazla ve 60 derecenin üzerinde sıcak çay tüketenlerde yemek borusu kanseri riskinin arttığını gösteriyor. Bunun nedeni, yüksek sıcaklığın yemek borusundaki hücrelerde hasara yol açması ve zamanla kanserli hücre oluşumunu tetiklemesidir.

Uzmanlar, aşırı sıcak çayın zamanla kansere neden olabileceğini ve riskleri azaltmak için çayın 60 dereceye soğumasını beklemek gerektiğini vurguluyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r