Bolkar dağları içerisinde, Karagöl, Çinigöl, Alagöl gibi irili ufaklı bir çok krater ve tektonik göl barındırmaktadır. Karagöl yaklaşık 60 hektar alan büyüklüğünde olup en derin yeri 12 m civarındadır. Karagöl’ün en büyük özelliği ise Dünyada sadece kendi içerisinde yetişen Toros kurbağalarını barındırmasıdır.
((Toros kurbağası (Rana holtzi), Ranidae familyasından ortalama boyları 6 cm ile 7.5 cm arasında değişen Türkiye’de endemik bir kurbağa türüdür. Ayrıca dünyada ötmeyen tek kurbağa türü de toros kurbağasıdır. Yalnızca Orta Toroslar’da bulunan Bolkar Dağlarındaki Çiniligöl (2600 m.) ve Karagöl’de (2500 m.) yaşadığı sanılırken, 2007 yılında yapılan bir araştırma ile bu dağın yaklaşık 3000 m. yüksekliğinde Eğrigöl mevkiinde de yaşamakta olduğu ilk kez tespit edilmiştir.))
Karagöl ve Çinigöl çevresinde Karların erimeye başladığı ilkbahar’dan sonbahar’a kadar kar suyu ile açan birbirinde eşsiz Dağ çiçeklerini görmek mümkündür. Toros çiçeği adıyla literatüre geçen onlarca çiçeğin bir çoğu endemik türdendir. (Endemik: sadece bulunduğu bölgede yetişen)
Karagöl kesinlikle gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasındadır. Ulaşımı Çiftehan dan Alihocaköyü güzergahından Ulukışla bölümünden ise Darboğaz kasabasından ulaşabilirsiniz. Giderken hangi mevsim olursa olsun üşümemek için üzerinize bir şeyler alın, Aynı zamanda Kameranızı ve Fotoğraf makinanızı almayı unutmayınız.
Karagöl’ün deniz seviyesinden yüksekliği 2650m civarındadır.
GENEL
23 Aralık 2024DÜNYA
7 saat önceFOTO GALERİ
10 saat önceSPOR
11 saat önceGÜNDEM
13 saat önceSPOR
1 gün önceFOTO GALERİ
1 gün önceFOTO GALERİ
3 gün önce
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.